INFORMACJE BRANŻOWE,  NADCHODZĄCE WYDARZENIA

Pipetą w Pepicie

9 grudnia (poniedziałek) zapraszamy na warsztaty KWASOWOŚĆ W WINIE, które poprowadzi dla Państwa dr Piotr Przybek.
Podczas warsztatu dowiemy się,:
– czym tak na prawdę jest pH?
– czy kamienie mają smak?
– co ma wspólnego bursztyn z cytryną?
W trakcie warsztatu rozłożymy wino na pojedyncze kwasy. Sprawdzimy też, na własnych językach, interakcje kwasów z cukrami i alkoholem.

PLAN (ok. 2h):
1. Dysocjacja kwasów.
2. Rola pH w winie.
3. Skąd się bierze kwasowość?
4. Degustacja “6 kwasów + 1 kamień”.
5. Percepcja smaku kwaśnego.
6. Degustacja „Kwas winowy”.

Spotkanie jest bezpłatne jednak przeznaczone tylko dla pracowników branży winiarskiej.
Rejestracja poprzez Evenea lub pod adresem info@silesiawine.pl
UWAGA: Ilość miejsc ograniczona.
Decyduje kolejność zgłoszeń.

Śledź nasze wydarzenia na facebooku

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *